Güveç

17:19 ÜMMÜ Er 1 Comments


Salı günü uzun zamandır yapmadığım güveçte kuru fasulye yaptım. Güvecimi geçen yaz Kütahyadan tatil dönüşü geçerken almıştım. Pazarlıkla 8 tl ye:) Daha yeni nasip oldu kullanması. Performansını çok beğendim yalnız. Yemeğin hakkını verdi. Hiç toprak kokmadı. Daha önce aldığım güveç feci halde toprak kokuyordu. Hatta yemeği bile yenmeyecek şekilde kokutmuştu. Neyse ki bu sorun çıkarmadı.

Bu arada tamamiyle organik bir yemek oldu. Kışın asla domates, biber, salatalık, kabak, patlıcan almam. Onun için kışlık hazırlıklarımı yaparım. Domates sosu, kuru biberler benim mahsulüm; kuru domates halamın mahsulü, kuru fasulye ise köy fasulyesi.

Sonuç olarak lezzetli ve bir o kadar da acılı bir yemek oldu.

1 yorum:

  1. kimse yemezse ben talibim:))) offf kokusu burnuma geldi şimdi!

    YanıtlaSil